Tilbake til nyheter

Tilbake til Biorommet

Til Annet

HELTER OG FORBILDER

 

Egentlig tror jeg at alle som driver med musikk har noen de liker ekstra godt, noen som har betydd noe ekstra på veien. Her følger noen høyst subjektive betraktinger om hvem som har betydd hva for meg.

 

Jan Eggum

En stor, trist og messende visesanger fra Bergen, tenker mange. Siden jeg var i slutten av tenårene har jeg hørt mye på Eggum. Etter mitt skjønn mangler han sin likemann i landet når det gjelder melodisnekring. Når det gjelder tekstene, synes jeg at hans ærlige og direkte stil harmonerer ekstra bra med både stemme og musikalsk uttrykk. Han tør å si det som det er, samtidig som han unngår å være plump og alt for hverdagslig.

Favorittlåter: "Ryktet forteller",  "Et kort sekund",  " Å, ta meg med"

 

 

Van Halen

Jeg oppdaget bandet i 1988, rett etter utgivelsen av "OU812". Selv om guttene trekker på årene og har begynt å falme, synes jeg fortsatt det er et flott rockeband. Det som fenger meg mest er deres melodiske teft, kombinert med høye ferdigheter i bandet. Jeg synes også at det ikke bare er Eddie`s gitarspill som er kult, men like godt liker jeg sangene som er laget på tangenter. Jeg vet at noen synes det er sært, men jeg synes klart best om Sammy - perioden. Jeg liker heavypop-perioden mye bedre enn rølperock-perioden med Diamond (bullshit) Dave !

Favorittlåter: " When It`s love",  "Dreams",  "Why can`t this be love"

 

 

Kjetil Saunes

Denne mannens tre utgivelser som soloartist har fått mye tid i CD-spilleren min. Platene inneholder interessante melodier med spennende arrangementer. Platene er flott produsert av Saunes selv, med hjelp av flere medlemmer av "oslo-mafiaen". Saunes` tekster er et kapittel for seg selv. I det han selv kaller " å leke med ordene" oppnår han etter mitt skjønn både å antyde uten å presentere sannheter, og å gi rom for ettertanke og fri fantasi.

Favoritt- tekstlinjer: "Hold deg våken, før eller siden, kommer det en som ser deg - som ser rett inn i det røde, rare rommet".

Favorittlåter: "Til engelen dør", "Afrodite barbent", "Med bare blikket"

 

 

 Andre

D-sound synes jeg har mange fine låter og stilige arrangementer. En konsertbillett med dem er også en av de sikreste investeringer du kan gjøre dersom du liker popmusikk og ønsker deg en musikkopplevelse. Anastacia har jeg vært fan av helt siden hun først viste seg på listene. Liten dame, stor stemme, og en artist jeg i mye mindre grad enn Britney & co opplever som et rent kommersielt produkt. Lisa Nilsson byr på en tiltalende kombinasjon av skjønnhet og sårbarhet i uttrykket, både hva angår tekster og melodier. A-ha er for meg både en stor samling vakre låter, flott vokal, og imponerende produksjoner. Jeg har ingen lang historie på å like goth-insprirert, tung rock. Evanescence har allikevel blitt mye spilt. Amy Lee låter lidenskapelig og krystallklart gjennom gitarveggene. Melodiene er tydelige, på tross av all lyden.