BIOROMMET

 

Forsiden

Nyheter

Lyd&video

Bilder

Kontakt

Utgivelser

Facebook

Det hele startet med en fiolin. Da jeg gikk i andre klasse og var en liten knall, startet musikken. Jeg syntes musikk var stor stas. Jeg lærte noter og begynte etterhvert i juniororkester. I løpet av femte klasse debuterte jeg som band-musikant. Vaktmesteren på skolen hadde band og vi maste oss til å få låne instrumentene deres et kvarter før de skulle øve. Siden har det bare blitt værre........

Etter gymnaset gikk jeg ett år på Viken folkehøgskole. Her traff jeg mange flinke spillemenn og spilledamer. I løpet av året på Viken, startet jeg så smått med å lage musikk selv. Dette var enkle viser med norske tekster, om de nære og triste ting. "Vrient å blir popstjerne når du er så alvorlig", sa noen - og de fikk rett ! Det var sånn for meg at gleden over å lage og fremføre musikk var en større drivkraft en mange damer og raske biler. Dermed ble jeg med min vise........

Jeg fortsatte og lage viser et par år etter Viken FHS. Så hadde jeg en periode hvor jeg ønsket å spille i band. Dermed ble det blues og gitar. Først med HiJackers Bluesband, senere med Carol Stewart Bluesband. Etter snaut tre år med mange kjekke spillejobber, savnet jeg visene igjen. Jeg laget litt nytt, hentet frem noen velbrukte og ville sette dem sammen på en CD. Året var 2001 og det gjorde jeg, i mitt hjemmestudio. Når jeg hører på "Til den det måtte angå" idag, er jeg bare passe fornøyd. Selv mener jeg at flere av låtene står seg fint, men produksjonen er det så som så med.

I 2003 oppdaget jeg at jeg var blitt litt lei av mine vante måter å lage musikk på. En kompanjong og en kompanjine hadde vært noe, tenkte jeg. I litt mer enn et år brukte jeg mye av min musikalske energi på bandet Afrodite, sammen med Svein Terje Fjelde og Lill M. Wågø. Etter dette har det igjen handlet om visene mine, og enkelte andre musikalske krumspring når det har passet seg sånn.

 

 

 

 

speaker.gif

Enerommet er mitt eget, lille lekerom. Når man lager musikk, er det kjempefint å ha et sted der man kan få være litt i fred. Det er også fint for andre å få være i fred for den som holder på med musikk under samme tak. Derfor har jeg spandert diverse m2 med gips i tak og vegger for at det skal være levelig også for andre i huset. Jeg bruker Enerommet primært til å ta opp musikk som jeg lager selv, eller sammen med andre. I tillegg hender det at andre med større eller mindre begavelser er innom for å spille inn musikk.

 

 

compt03b.gif

Jeg var 17 år da jeg for første gang anskaffet meg utstyr til å ta opp musikk. Den gang kjøpte jeg en Fostex X-26, 4-spors kassett- opptager. Den ble hardt brukt av bandet vi hadde gjennom gymnas-tiden. Plutselig ble det mulig å gjøre digitale opptak hjemme. I ca seks år var en Roland VS-880 mitt trofaste holdepunkt i Enerommet. Denne var kjekk veldig lenge, men begrensningene plaget meg litt for mye etterhvert

Nå har det jo blitt sånn at de fleste har en datamaskin i heimen. Det har jeg også. Skaffer man seg litt programvare og noe tilleggsutstyr, er det egentlig bare å starte opptakene. I tillegg til PC m/programvare, er dette essensielle dingser i mitt opptakssystem: Tascam US 428 lydkort, JoeMeek VC3 preamp, SE 2200 A kondensatormikrofon og Line 6 PodXT. Hvor mye og hvor dyrt utstyr man trenger avhenger av både ambisjoner og lommebok. Jeg mener selv at de nevnte dingser gir høy ytelse pr. krone. Og så er det jo sånn at resultatet avhenger mest av hvordan man bruker utstyret.

Hvis du vil lese mer om mine omgivelser og andre interesser, kan du klikke her for å komme til siden "Annet"

 

Noen "tørre fakta" om meg selv:

Jeg heter Sveinar ( med "v", uten "t" ) Heskestad, født den 13.07.73. Mor og far heter Sigrun og Stig og mine to yngre søsken heter Lars Harald og Maria.

Til daglig jobber jeg som rådgiver ved Nav arbeidslivssenter. Jeg har tidligere vært ansatt ved Mossiges Minde bolig -og eldresenter, Rogaland Psykiatriske Sykehus og Pluss Barnevern AS. Etter videregående skole har jeg tatt utdanning innen psykologi, personal / organisasjon og økonomi. Sommeren 2007 var jeg ferdig med en toårig videreutdanning i Gestaltorientert Coaching.

Ellers kan jeg nevne at jeg er opptatt av å holde meg i fysisk form. For å få til dette spiller jeg fotball - og sper på med litt jogging og noen turer i svømmehallen. Jeg regner meg også for å være en akseptabel "handyman" og kan se tilbake på flere vellykkede prosjekter !