Tilbake til nyheter

Årsmelding 2005

Til Annet

Årsmelding 2006

 

 Min musikkhistorie fra året som gikk

 

 

 Også i 2006 startet året med en tur til The Namm Show i Anaheim, California. Foruten å være som en guttunge i en leketøysbutikk, var jeg dette året også journalist. Etter avtale med Rune og Geir fra Musikk-Kultur, skulle jeg skrive en reportasje om utstyr og hendelser fra messa. Det ble en flott messe også dette året, og selvsagt var det stas å få en artikkel på trykk i et ekte musikkblad. Januar ble forøvrig brukt til å lage en nyinnspilling av "Frist meg ikkje" fra Afrodite-tiden.

I mars hadde Karianne Arntzen konsert på Sting. Hun foreslo å fremføre "Som solen smelte snø" som en del av settet hennes. Dette var slettes ikke vanskelig å bli med på og i tillegg spilte jeg noen sanger på åpen scene denne kvelden. I forkant av konserten ble jeg og Karianne intervjuet av NRK rogaland, som også spilte duetten vår på lufta. Senere utover våren og sommeren har sangen blitt spilt flere ganger på radio, selvsagt til min største tilfredsstillelse !

 

 I mai la jeg ut to nye låter på websiden: "Passe sur og passe snill" og "Når det skjer". På disse sangene var Ingvill Mundal for første gang innom Enerommet. Ingvill og jeg gikk sammen på Viken FHS for lenge siden. Hun lever av stemmen sin i Oslo, men da det viste seg at hun hadde familie i distriktet var det plutselig mulig å få henne med i kjelleren avogtil. Dette fikk jeg også stor glede av på sensommeren, da "Milavis fra meg" så dagens lys.

Konserten på Sting den 26. september var årets store musikalske høydepunkt. Jeg hadde gledet meg lenge, fått med meg et flott band, og vi hadde øvd på forhånd. Heldigvis kom det mange folk i salen, som var med på å gjøre dette til en flott opplevelse for meg. I november ble jeg ferdig med "Nå går de hjem". På denne fikk jeg hjelp til korarbeid av Lill Marie Wågø fra Afrodite- tiden. Et nyttig og trivelig gjensyn !

 

 På nytt stiller jeg meg noen spørsmål inn i det nye året:

Er du fornøyd med websiden din, Sveinar ?

Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er fornøyd, ja. Jeg har ikke foretatt noen særlige endringer i designet. Jeg synes heller ikke det er noe poeng, egentlig. Siden er enkel og funksjonell, sånn mener jeg det skal være. Jeg har som mål å oppdatere siden med en musikksak omtrent en gang i måneden og det klarer jeg å oppfylle.

 

 Er det noen som bruker websiden, da ?

Ja, det er faktisk det og det er veldig trivelig for meg. Totalt var det 6430 besøk på siden i 2006. Dette gir et snitt på over 17 besøk pr. dag. Til sammenlikning var det totale besøket i 2005 på 3317 (9 pr dag). Totalt ble det lastet ned 2.649 mb fra webhotellet mitt i 2006. Dette gir et snitt på 7,2 mb pr dag ( mot 4,1 mb i 2005 ). Dette betyr at det i gjennomsnitt blir spilt av mer enn en fullengdes mp3-fil hver dag. Dette er jeg veldig godt fornøyd med, fordi det viser at det finnes noen der ute i rommet som hører på musikken min !

 

 Hva håper du det nye musikkåret vil bringe ?

Som tidligere nevnt, var konserten på Sting et høydepunkt i 2006. Jeg håper å få vist musikken mer frem på scener i det kommende året. Denne våren kommer til å fylles med mye skolegang, men det kan allikevel være mulig å gjøre noe forarbeid for opptredener senere på året. I tillegg håper jeg å fortsatt få inspirasjon til å lage ferdig nye sanger som kan legges ut på websiden. I tillegg kjenner jeg meg lysten på å ta turen innom et skikkelig studio sammen med noen flinke musikere og gjerne få gjort en proff innspilling av noen låter. Men dette er foreløpig underordnet det å få spille for folk i levende live.

 

 Har du mer å melde, sånn til slutt, liksom, på en måte ?

Faktisk har jeg også dette året lyst til å takke alle dere som titter innom websiden. Hva skulle jeg vel med nettside uten dere ? Jeg vil også forsatt oppfordre dere til å legge igjen en hilsen i gjesteboka mi. Vær frimodige, brødre og søstre ! Jeg vil også takke dem som har hjulpet meg med musikken min i Enerommet og på scene. Dere har tilført musikken min noe jeg ikke kunne gjort selv. I tillegg har det vært trivelig å være sammen med dere. Thank you !!