Tilbake til nyheter

Tilbake til forsiden

Tilbake til Annet

Årsmelding 2005

 

En uhøytidelig beretning om i året som gikk

 

Mitt musikalske år fikk en god start. Kjekt å være i Los Angeles på The Namm Show. Inspirerende både med nytt utstyr og masse helter som spradet rundt med kule solbriller. Det mest konkrete resultatet av denne inspirasjonen var ”Hu visste ikkje heilt”, som ble lagt på nett i februar. I Februar fikk jeg også domenet www.enerommet.net og flyttet websiden min hit. Kamerat Thomas giftet seg, og rakk å debutere som studiosanger før han skulle til alters. På våren var Vidar innom med saxen sin og ”Spor i hennes hjerta” ble lagt ut på websiden før det store høydepunktet i Juni: ”Hvis du har tid, så vil vi at du skal varme opp for Jan Eggum to kvelder i Juni”, sa Ole fra viseklubben. Når man driver med viser og er Eggum- fan, så har man tid til dette uansett hvor opptatt man er. Selvfølgelig var det kjekt å snakke med helten og selvfølgelig var det kjekt å spille for to utsolgte Sting nere.

Så kom sommeren, hytteturene, låtidèene og ”Som solen smelte snø”. Rune spilte delikat og Karianne sang som en blomst. Begge bidrog til nedlastingsrekord fra websiden. Senere ble låten mixet på nytt av Kåre og dermed sto den enda mer frem i høyttalerne. Resten av høsten var skral for enerommet. Vi bygget ut heimen, og utstyret måtte pakkes ned. Selvsagt er det stas å ha fått bedre plass, selvsagt er det stas å ha begynt på skole igjen og selvsagt er det stas at Betsy ble utstillingschampion, men høsten sto ikke akkurat i musikkens tegn.... Like før jul rakk jeg å gjenreise Enerommet, heldigvis uten at duppedittene har tatt skade av alt støvet !

Jeg stiller meg noen spørsmål inn i det nye året:

Er du fornøyd med websiden din, Sveinar ?

Ja, egentlig så er jeg det. Siden skal først og fremst handle om musikken. Både det som skjer i kjelleren og det som skjer utenfor kjelleren. I tillegg til musikken, viser jeg frem litt andre ting. Det er en balansegang å ikke la ”litt andre ting” få ta overhånd, men jeg synes jeg balanserer greit. Når det gjelder det grafiske, er jeg også fornøyd. Sidene er enkle og med lite ”flash” og dilldall. Det synes jeg heller ikke at de trenger. Jeg er jo ikke en profesjonell webdesigner og da synes jeg at det jeg har laget fungerer til formålet: Å vise frem musikken min.

 

Er det litt Harry å ha egen webside ?

Det er mulig det er litt Harry, ja. Sånn som jeg kjenner Harry, er han glad i å vise seg frem. På den annen side mener jeg også at en av Harry sin gode sider er at han fremstår som lite selvhøytidelig. Jeg lager ikke musikk for de perfekte. Det skrangler og er litt ”skakt” her og der. Menneskene i tekstene mine har gjerne sår både på sjelen og kroppen, men historiene deres er viktige for meg. Når det blir låter av historier, så tror jeg at låtene kan bety noe for andre enn meg selv. På den måten er det fint med en webside: De som har lyst til å høre musikken min, kan høre den på en enkel måte. De som ikke bryr seg om musikken min kan la være å bruke websiden. La oss gjerne kalle det Harry å ha webside, men det funker for meg !


Er det noen som bruker websiden, da ?

Ja, det er faktisk det. Fra jeg fikk webhotellet midt i februar og ut året, hadde jeg totalt 3317 besøk på nettsiden. I februar var det tre besøk  om dagen. Ut over året steg dette jevnt, til 16 daglige besøk i desember. Datamengden som ble lastet ned fra websiden min var totalt 1379MB. Ved årsskiftet ligger det ute fire mp3-låter i full lengde. Disse har en gjennomsnittlig størrelse på 4,7MB. Dermed har det blitt lastet ned en fullversjon ca 290 ganger. Hele datamengden på hotellet ved årsskiftet var på 41MB. Dette betyr at hele datamengden er blitt lastet ned 33 ganger. Ut fra dette mener jeg å kunne hevde at folk besøker websiden og hører på musikken.

 

Hva håper du det nye musikkåret vil bringe ?

Jeg håper at besøket fortsetter å øke på enerommet og at jeg jevnlig klarer å få ferdig nye låter. Så håper jeg også at det byr seg anledninger til å bringe musikken til folket i levende live. Frem til nå har jeg vært lite flink til å lage disse anledningene selv, så der har jeg noe å jobbe med. Så håper jeg også at jeg kan videreutvikle samarbeidet med dem som har bidratt i musikklivet mitt og gjerne også stifte noen nye bekjentskaper. Musikk er stas, og mere stas når jeg er sammen med andre !

 

 

Har du noe mer å melde sånn helt mot slutten ?

Ja, faktisk: Jeg har lyst til å si takk til dere som er innom websiden min og hører på låtene. Jeg oppfordrer deg til å ikke være beskjeden, men skrive en hilsen i gjesteboka. Jeg vil også si tusen takk til dere jeg har hatt "musikalske kaniner" med i løpet av året. Vi snakkes !!