Tilbake til forsiden

Afrodite

Musikk

ENEROMMET LYDSTUDIO

 

piano01.gif

Enerommet er mitt eget, lille lekerom i kjelleren. Når man lager musikk, er det kjempefint å ha et sted der man kan få være litt i fred. Det er også fint for andre å få være i fred for den som holder på med musikk under samme tak. Derfor har jeg spandert diverse m2 med gips i tak og vegger for at det skal være levelig også for andre i huset. Jeg bruker Enerommet primært til å ta opp musikk som jeg lager selv, eller sammen med andre. I tillegg hender det at andre med større eller mindre begavelser er innom for å spille inn musikk. Nå er det sånn at jeg har en vanlig jobb og ikke bedriver musikk på heltid. Dette gjør at jeg er med på det meste jeg synes er gøy. Det betyr også at jeg ikke bruker tid på for mye jeg ikke synes er gøy.

 speaker.gif

 Jeg var 17 år da jeg for første gang anskaffet meg utstyr til å ta opp musikk. Den gang kjøpte jeg en Fostex X-26, 4-spors kassett opptager. Den ble hardt brukt av bandet vi hadde gjennom gymnas-tiden. Plutselig ble det mulig å gjøre digitale opptak hjemme. I ca seks år var en Roland VS-880 mitt trofaste holdepunkt i Enerommet. Denne var kjekk veldig lenge, men begrensningene plaget meg litt for mye etterhvert

compt03b.gif

Nå har det jo blitt sånn at de fleste har en datamaskin i heimen. Det har jeg også. Skaffer man seg litt programvare og noe tilleggsutstyr, er det egentlig bare å starte opptakene. I tillegg til PC m/programvare, er dette essensielle dingser i mitt opptakssystem: Tascam US 428 lydkort, JoeMeek VC3 preamp, Samson C1 kondensatormikrofon, Korg Ampworks forsterkersimulator. Hvor mye og hvor dyrt utstyr man trenger avhenger av både ambisjoner og lommebok. Jeg mener selv at de nevnte dingser gir høy ytelse pr. krone. Og så er det jo sånn at resultatet avhenger mest av hvordan man bruker utstyret.