Tilbake til nyheter

Kjøpe CDen ?

Jeg lager CD !!!

 

 

 

23.08.07

Som så mange andre låtskrivere og musikanter, har jeg lenge hatt lyst til å gi ut min egen musikk. Etter lengre tid med tygging og gnaging, har jeg nå bestemt meg for å gjøre alvor av et prosjekt jeg har tenkt på lenge: Lage en "ekte CD" med min egen musikk på. Dette er spennende og litt skummelt, men fremfor alt - veldig gøy. Jeg har bestemt meg for å ha med meg flinke folk i alle ledd, slik at resultatet blir vesentlig bedre enn det jeg produserer selv på demoene fra Enerommet. Alt er ikke klart enda, men her er en foreløpig fremdriftsplan:

September: Innspilling av grunnkomp. September og Oktober: Opptak og pålegg av gitarer, tangenter, blås, sang og kor. November og Desember: Mixing, mastering og trykking.

Dersom det ikke dukker opp alvorlige skjær i sjøen, kan dette bety at produktet er klart før jul....

 

 

 

 12.09.07

 

 

Den 4. september gikk startskuddet for innspillingen. Stedet var studioet Musiclab, som drives av Kjell A. Westby på Randaberg. Ta gjerne turen til www.musiclab.no

 

 

Geir Åge Johnsen, trommer

Karl-Dag Kjosavik, bass

 

Video-snutter:

"Den beste idèen" ( 5,7mb )

"Fransk intervju" ( 5,5mb )

"Her spiller de" (5,2mb )

 

 Lydfil:

"Arabisk trommeslager"

 

I løpet av en lang ettermiddag og kveld i studio, greide vi målet: Å spille inn trommer og bass på åtte sanger. Dette er ambisiøst, selv for drevne musikere. Noen av låtene gikk "rett inn", mens andre brukte vi litt tid på. Studioarbeid består i mye spilling, lytting på ulike opptak og diskusjoner om hva som er den beste løsningen for hver enkelt låt. Takk til Kjell, Geir Åge og Karl-Dag for tonene, groovet, lyden, idèene, atmosfæren og samarbeidet ! Takk også til Ketil Andersen for lånet av et meget vellydende Yamaha Maple Custom trommesett !

12.09.07

 

 

 

 02.10.07

 

 

Det nærmer seg tiden for innspilling av tangenter. Som et ledd i forberedelsene til dette, har jeg gitt min gamle Rhodes en overhaling. Det var første gang jeg åpnet lokket på denne saken. Etter diverse romstering på nettet, fant jeg noen triks jeg kunne bruke. Til min store fornøyelse fant jeg også en ledning som led under kontaktvansker. Dermed fikk jeg også behov for å lufte loddebolten, noe som slettes ikke er hverdagskost. La bare tangentfingrene komme !

 

 

 

 

 

 

 08.10.07

 

 

 

 Tangent- session i Enerommet med Rune Eriksen, helgen 5-7 oktober

 

 

Video- snutter:

"Gitarist- audition" (6,3mb)

"E kom, e spilte og e drakk kaffe" ( 6,7mb )

"Kommentar ?" ( 4,7mb )

 

 Denne helgen ble det tatt opp tangenter på 7 av de 10 låtene som blir med på CDen. For å få til et par av låtene måtte vi klø oss litt ekstra i hodet. Det er forsåvidt OK å klø seg i hodet av og til, men det som er interessant her er nemlig at dette handlet om andre låter enn dem vi brukte ekstra tid på i Musiclab. En vellykket helg, hvor flerfoldige spor med Rhodes, piano, synth og orgel ble lagt på disk. På toppen av det hele fikk vi besøk av Ingvill, som skal innom i Enerommet litt senere i høst. Takk til Rune for kreative løsninger, solid håndtverk og godt selskap !

 

 

 

 

 31.10.07

 

 

 

Det er mye stemmebruk i Enerommet for tiden. En av dem som blir mye å høre på plata er Ingvill Mundal. Denne langhelgen tok Ingvill turen fra Oslo for å synge på 7 låter. Det ble tatt opp lag på lag med korstemmer og det som blir en ny duett. Å lage kor handler ikke bare om å synge. Hvordan de ulike stemmene arrangeres i forhold til melodien har også stor betydning for resultatet. I tillegg til at Ingvill kan synge, var det veldig god hjelp i hennes eminente gehør. Tusen takk for innsatsen !

 

 

Video- snutter:

"Dialektforskeren" ( 3,7 mb )

"Musikkvideo" ( 5,6 mb )

"Snø-smelting" ( 7,9 mb )

 24.11.07

 Arbeidet med CD-en går fortsatt fremover. Det har etterhvert blitt tydelig at det å lage plate har tatt mere tid enn jeg først hadde beregnet. Dette kommer først og fremst av at arbeidsmengden viser seg å være større nå som jeg er mer nøyaktig enn på demoene jeg har laget før. På toppen av det hele har jeg også hatt et en harddisk som har blitt syk underveis. Jeg hadde heldigvis backup av det meste innspilte materialet. Det jeg ikke hadde backup av, var endel dagers arbeid med redigering. Dermed måtte dette gjøres om igjen, noe som har gitt meg en del "Enerommet by night-opplevelser" ( se bildet over til venstre). Nedover på siden ser du flere av dem som er med på CD-en som får tittelen "Stille i stormen".

 

 

 

 

Johan A. Lund

Stian Tønnesen

 

 

Svein Terje Fjelde

Vidar K. Johansen

 

 

Opptak av sang i Musiclab

Karianne Arntzen

 

 

Aril Schøld i Musiclab

Lill M. Wågø

 

 

 

 

 

En CD bør jo gjerne ha et cover, tenkte jeg. Kan være kjekt å ha noe mer en selve CDen inni plastikken, liksom - på en måte. Det er nå en god stund siden jeg kom på tanken å ha et maleri som forside i coveret. Jeg hadde lyst til å gjøre en vri bort fra det obligatoriske fotografiet. Tone L. Todnem har nå laget ferdig et bestillingsverk til meg som vil pryde forsiden på coveret. På bildet til høyre viser Tone frem resultatet for første gang, til undertegnedes store begeistring. Og hvis du lurer på hvorfor du ikke får se hele bildet, ja så er det fordi at du skal få glede deg litt lengre !

 

 

 

 02.12.07

 

 

Vi har nå startet å mixe plata. Kjell A. Westby gjør denne jobben i sitt studio, Musiclab. Siden jeg selv er produsent, er jeg innom av og til for å høre litt på det Kjell gjør. Da får vi også anledning til å gjøre noen valg som er viktige for sluttresultatet. Klikk her for å se video av "The MixMaster" ( 5,8 mb )

 

 

 

 08.01.08

 Arbeidet med å mixe plata har gått jevnt fremover. Underveis fant vi grunn til å spille inn enkelte elementer på nytt. Selv om dette har trukket prosjektet ut i tid, tror jeg det har vært med på å heve sluttresultatet.

I slutten av desember hadde vi klar mixer av alle låtene, som vi mente var "nesten bra". Innimellom selskaper og julemat lyttet jeg og Kjell gjennom mixene på hver vår kant. I starten på det nye året har det blitt gjort noen små og noen større justeringer. Samtidig har Rune sittet i Oslo og jobbet med utformingen av coveret. Nå sendes lydfilene til Cutting Room i Sverige for mastering og trykking av den ferdige CD-en. Dermed er det ikke annet å gjøre enn å håpe at noen vil høre produktet når det er ferdig !

Klikk her for videosnutt ( 4,2 mb )

 

 

 

 "Ere noe digitalstøy hera, mon tro ? "