Tilbake til forsiden

Tilbake til Nyheter

Mp3 -lydfiler

"En oppvarmers bekjennelse"

( Egentlig ingen bekjennelse, men jeg syntes det hørtes litt stilig ut...)

 

 

De som kjenner meg eller har gått grundig gjennom websiden min, kan selv tenke seg at det å få varme opp for Jan Eggum måtte bli et høydepunkt. Å spille to kvelder før mitt store forbilde som visemaker overlevde mine forventninger med stil.

 Bilder fra torsdagen her.

 

Det var i begynnelsen ganske skummelt. Publikum kommer for å oppleve Eggum`s viser og fortreffelige digresjoner underveis. Jeg hadde lite lyst til å dumme meg ut i så godt selskap, så jeg bestemte meg tidlig for å stille godt forberedt. Øvingen i forveien handlet for min del om å lage et sett som kunne vise noe av det jeg har å by på, samtidig som det burde være så interessant som mulig for dem som ikke hadde hørt meg før. Det var også viktig for meg å "komme godt ut". Litt nerver kan føre til at man skjerper seg, men dersom hjertet forblir i halsen i 25 min, er det vanskelig å synge pent ! Jeg bestemte meg etterhvert for denne settlisten: Lykkesmed, Malingt Melanom, Hu visste ikkje heilt, Dagdrøm og Spor i hennes hjerta.

 

 

Det var blitt den 16. juni og klart for første aften. Begge kveldene var utsolgt. Jeg var spent, men nervene ga meg mindre problemer enn det jeg hadde forventet. Heldigvis var Sting- publikumet vennlig innstilt og tok godt i mot meg. Jeg gikk av scenen med en god følelse. Etter ti minutter entret Eggum. Han leverte en strålende forestilling. Det må være en fornøyelse å ha en så stor katalog låter å velge fra. Han spøker på sin egenartede måte og publikum er med fra første stund. Etter at forestillingen er over signerer han CD-er, og jeg benyttet anledningen til å si hei.

 

 

Fredagen var enda kjekkere for min del. Jeg var roligere på innsiden, og nøt øyeblikket fra første akkord. Eggum leverte varene også denne kvelden. En imponerende formidler, synes jeg !

Dette var stort å få være med på. Tusen takk til alle som spanderte applaus, ros og komplimenter !