Tilbake til forsiden

Tilbake til Annet

NAMM 2005

Namm- showet er stedet der produsenter av musikkutstyr og instrumenter viser forhandlerne sine nyheter. Dette er en årlig begivenhet i The Anaheim Convention Center, Los Angeles - California. Med få unntak er store og små produsenter representert. For årets show ble det utstedt omlag 75.000 akkrediteringer. Tidspunktet for årets messe var 20 - 23 januar.

Billedseriene følger under.

Utstyr og instrumenter1

Utstillingen av instrumenter og utstyr var lagt ut over et stort areal. Det blir holdt rikelig med demonstrasjoner, hvor det er helt vanlig med store skjermer og mikrofoner. På denne måten blir selv dem som er lite interesser i akkurat dette produktet oppmerksomme på det....

Utstyr og instrumenter 2

Mesteparten av det som stilles ut kan prøves av publikum. Dette gjelder både hos de store og kjente fabrikantene, og de små, mindre kjente. I tillegg til instrumenter, ble det også vist frem noter, høyttaleranlegg, musikkforlag mm.

Helter og glansbilder

Mange artister har såkalte "signatur - instrumenter". Dette er instrumenter som utvikles i samarbeid mellom artist og produsent. Disse artistene er gjerne innom på messa for å skrive autografer og skape blest om produsenten. Andre er innom for å kaste glans over produkter uten noen som helst tilknytning til instrumentene.

Etter Namm

Etter at messen var over, brukte vi fire dager på å se oss rundt i Los Angeles. Rune og Geir som jeg reiste med, hadde vært der før, og hadde en viss peiling på hva som var verdt å få med seg.