Kjøp EP

Tilbake til nyheter

"SKYND DEG LANGSOMT" (EP)

 

Klikk her for lytteprøve

(10 mb)

 

"Ingen som du"

 (T/M: S.H.)

 

Venke Knutson: Sang, Erlend Aasland: Steelgitar, John Morten Storflor: Rhodes,

Sveinar Heskestad: Sang, gitar, tangenter, bass og trommer

Opptakene er gjort i Enerommet og i Sounderground.

Lydmix av Kjell A. Westby i Musiclab

"Her på denne sti"

(T: K. Arntzen / M: S.H. )

Knut Egil Kristiansen: Perkusjon, Karianne Arntzen: Sang

Sveinar Heskestad: Sang, gitar, tangenter, bass og trommer

Opptakene er gjort i Enerommet.

Lydmix av Kjell A. Westby i Musiclab

"Ein våken drøm"

 (T/M: S.H.)

Ørnulv Snortheim: Gitar, Ole Forus: Bass, Ingvill Mundal: Kor

Sveinar Heskestad: Sang, tangenter og trommer

Opptakene er gjort i Enerommet og i Pipelyd

Lydmix av Kjell A. Westby i Musiclab

"Eg vil ver med deg"

 (T/M: S.H.)

Rune Eriksen: Piano, Tonje Bekken: Cello, Sveinar Heskestad: Sang

Opptakene er gjort i Enerommet og i Runes Gjesterom.

Lydmix av Arne Aasland i Sounderground

"Kom her te meg"

 (T/M: S.H.)

Ørnulv Snortheim: Gitar, Johan A. Lund: Bass, Beate Tengs-Pedersen: Kor,

Knut Egil Kristiansen: Perc, Vidar Kenneth Johansen: Blikkfløyte

John Morten Storflor: Rhodes,Sveinar Heskestad: Sang og trommer,

Opptakene er gjort i Enerommet og i Pipelyd

Lydmix av Arne Aasland i Sounderground

 

Mastret av Knut Bjørnar Asphol i Masterpool  Produsert av Sveinar Heskestad

Bilder av Slawek Rybak Design av Siv Sivertsen

Bilder

 Klikk her for å åpne et fotoalbum fra innspillingen

Tekster

 Klikk her for å se tekstene på sangene

 Bakgrunn

 

 Året som passerte i fjor var et veldig spennende musikk-år for meg. CD-en "Stille i Stormen" ble ferdig i februar. Det var veldig tilfredsstillende å få ferdig en CD jeg nok hadde gått «svanger» med i mange år. Jeg ga den ut på eget selskap. Dette gjorde at jeg beholdt kontrollen over resultatet helt frem, samtidig som jeg fikk en leksjon i hvilket arbeid det medfører. I ettertid sitter jeg igjen med at det helt klart var verdt jobben, noe som kan tilskrives flere ønskede gevinster. Det å ha en CD å vise til, gjorde det lettere å få spille ute. Dette har nok også sammenheng med at «Som solen smelte snø» var B-listet på P1 i 10 uker på våren i fjor og var innom Norsktoppen i tre uker. Totalt fremførte jeg mine egne låter 14 ganger fra scene i 2008, noe som er personlig rekord med klar margin.

Jeg begynte å lage nye låtskisser på nyåret. Samtidig fikk Enerommet en oppgradering på utstyrsfronten. Jeg landet etterhvert på å prøve å få ferdig 4-5 ny låter. Dette burde passe både mitt skrive-tempo og den kapasiteten jeg har til å drive med musikk, sammen med resten av livet mitt. Jeg bestemte meg tidlig for å prøve å få med en profilert artist på en ny duett. Jeg er veldig glad og takknemlig for at førstevalget mitt ble med. Et annet valg jeg gjorde var å gjøre det aller meste av innspillingene i Enerommet. Jeg bestemte meg videre for å gjøre mye av basis-sporene selv og ha med andre musikere på hver sang, for å skape større variasjon og bredde i uttrykket. Dette mener jeg å ha oppnådd og vil derfor gjerne takke dem som har spilt, sunget og preget låtene mine. Jeg mener selv å befinne meg innenfor visepop- landskapet. Dette er et «stort og åpent landskap». Jeg kan av forståesgpåere sikkert kritiseres for ikke å utfordre meg selv nok, ikke sprenge grenser, eller å ikke pløye nye marker. Mitt viktigste mål har vært å lage noen låter som jeg har vært fornøyd med og gi dem en innpakning som jeg selv liker. Så håper jeg at produktet kan låte bra også i andres ører.

Hva er så likhetene og forskjellene fra «Stille i stormen» til «Skynd deg langsomt» ? Det ene er jo helt klart formatet. Der jeg forrige gang laget en «fullengder», har jeg nå produsert en halv CD (også kjent som EP ). Lytteren vil kjenne igjen stemmen og tonespråket fra forrige utgivelse. Tekstene kretser som før rundt velkjente temaer som kjærlighet, vanskelige parforhold, fristelser og lengsler. En viktig forskjell er at låtene på «Stille i stormen» ble skrevet over en periode på ca fem år. På CD-en valgte jeg noen og valgte bort andre, for å skape en helhet som var representativ for meg som låtskriver. På den nye EP-en har låtskissene blitt sanger for å være med på dette prosjektet og de har alle blitt skrevet i løpet av en periode på 5 mnd.

Takk for oppmerksomheten. Jeg håper du finner noe å like på «Skynd deg langsomt»